Begroting 2019 -2022

Bedrijfsvoering

HRM

HRM

Wet normalisering rechtspositie ambtenaren
Op 8 november 2016 heeft de Eerste Kamer ingestemd met het initiatiefwetsvoorstel normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra). Begin 2017 heeft de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties (BZK) een tijdspad uitgezet dat uitging van 1 januari 2020 als invoeringsdatum. Het wetgevingstraject tot nu toe verloopt volgens plan en het ziet er naar uit dat deze datum ook inderdaad zal worden gehaald.

Met de invoering van de Wnra vervallen de ambtelijke aanstellingen en krijgt elke medewerker een arbeidsovereenkomst naar Burgerlijk Recht. Alhoewel veel op het niveau van de VNG wordt geregeld, zal als gevolg van de invoering van de nieuwe wet ook op lokaal niveau nog veel geregeld moeten worden. Begin 2019 zal hieraan verder invulling worden gegeven.

Afhechting invoering HR21

Eind 2017 zijn we gestart met de invoering van een nieuw systeem van functie-indeling en –waardering, HR21. Het invoeringstraject verloopt volgens de planning en dit traject zal begin 2019 worden afgerond. Met HR21 is dan weer een goede basis gelegd voor het verder optimaliseren en moderniseren van het personeelsinstrumentarium.

Duurzame inzetbaarheid

Een van de speerpunten in het gesloten principeakkoord voor de nieuwe Cao gemeenten met een looptijd van 1 mei 2017 tot 1 januari 2019 is de duurzame inzetbaarheid van de medewerkers. Om hieraan invulling te geven is in samenspraak met het management en de werknemersvertegenwoordiging een plan van aanpak opgesteld. Een van de onderdelen in het plan van aanpak is het zogenaamde Paspoortgesprek. In het jaarlijkse gesprek met manager en medewerker worden afspraken gemaakt over inzet en inzetbaarheid en gekoppeld aan onze kernwaarden: de klant centraal, dialoog en samenwerking, aanspreken en verantwoordelijkheid nemen.